Що Ви знаєте про арабіку та робусту?
Друзі всі Ви чули про арабіці, робусті?! А от де вона береться, звідки? За останніми даними, сьогодні в світі налічується 73 види кавових дерев. Але варто відзначити, що всі вони походять від 4 прабатьків: - арабського дерева (Арабіка), - витривалого (Робуста), -ліберійського дерева (Ліберіка), - високогірного кави (Ексцельса). По статистичних даних більше людей віддають перевагу арабіці(69%) і робусті (29%).
Процес збору кістянок (кавових ягід) відбувається тільки вручну з дерев, які досягли 3-х річного віку. Залежно від сорту і місця вирощування одне кавове дерево може дати від одного (арабіка) до чотирьох урожаїв в рік (робуста). Всередині кожної кістянки знаходиться два кавові зернятка, які відокремлюють від ягоди мокрим або сухим способами. Наступним етапом виступає просушування. Як правило сирі зерна викладають на тераси і сушать на сонці протягом 15-20 діб, природно постійно перевертаючи з боку на бік. Використовують і механічні, і електричні сушарки, але такі випадки досить рідко зустрічаються. Після цього кава очищають від лушпиння і дрібного сміття, класифікують і нарешті обсмажують, змішують і мелють. Всі ці процеси складні, кропіткі і часом тривалі.
Ось тепер у Вас є розуміння того який він непростий, напій номер один у світі.
В інтернет магазині smachnakava.com.ua Ви можете знайти широкий асортимент якісної кави, від світових брендів.