Продавець Смачна кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
886 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 13.06).

+380 (68) 821-06-80
+380 (93) 236-18-64
ул. Герасима Кондратьєва, 8, Суми, Україна
Кошик
Смачна Кава оптово-роздрібний магазин кави та супутніх товарів для кав'ярень та кавовових автоматів

Особливості кави від способу обробки зерен

Особливості кави від способу обробки зерен

Обробка кави істотно впливає на смакові і ароматні якості вибраного Вами кави. Так! Саме на вилучення зерна із кавової ягоди робить різні сорти кави особливим.

Ми з вами розглянемо коротко основні способи обробки кави : суху, митий, хані і вет-халл.

Почнемо з самого найбільш традиційного способу – суха обробка.

Натуральний означає, що кава був оброблений сухим способом. Самий древній спосіб обробки кави. Зрілі кавові ягоди спочатку поволі висихали на гілках дерев, а потім досыхали, впавши на землю. Під час сушіння ягоди регулярно перевертають і перекладають. Якщо сушіння затягується або зерна висихають нерівномірно, то вони можуть придбати винний або навіть відверто гнилий присмак.

Після сушіння з ягоди видаляють зовнішню шкірку і сушену м'якоть. А потім і пергаментний оболонку. Під час сухої обробки містяться в м'якоті ягоди цукру переходять в зерно. Тому немитий кава володіє більшою насиченістю і насолодою, ніж митий.

При правильному проведенні, сушці на всмоктуючих поверхнях і регулярному перевертанні, натуральна обробка може дати неповторний смак кави з відтінками полуниці, манго і чорниці в послевкусии. Сушіння відбувається без очищення від верхніх шарів, що дозволяє ягоді природно ферментіроваться. Зерна вбирають всі речовини, що містяться в ягоді. В результаті у завареної кави виходить незвичайний смаковий профіль.
 

А вот мытая обработка представляет собой более сложный и комплексный процесс. Для успешного проведения такой обработки её необходимо провести в течение 24 часов после сбора урожая. Первым делом кофейные ягоды необходимо очистить от кожицы и мякоти. Для этого зерно вымачивают в течении суток. Отделяют механическим способом пульпу от зерна в специальных машинах. Потом приступают к  удалению клейкого вещества, покрывающего зерна. Зерна помещаются в резервуар с водой и растворенными в ней дрожжами со специальными бактериями, под действиям которых клейковина отделяется. Цей процес називається - ферментація, яка триває від 6 до 72 годин в залежності від різновиди кави, його зрілості і обсягів. Наступним кроком є промивання зерна. Його проганяють за різними шлюзів, в яких вода знаходиться в постійному русі. Хороші стиглі зерна опускаються на дно, в той час як погані спливають на поверхню. Після промивання зерно відправляється на просушку. Зерно митої обробки має характерний кислотний аромат, менш виражену солодкість, добре збалансований яскравий смак (ніжний і різноманітний від ноток тропічних фруктів до темного шоколаду).

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner