Кава продовжує дивувати
Останні дослідження, в яких фігурує кави показали, що воно покращує здатність кишечника скорочуватися впливаючи на його мікробіом. Що це означає? Американські вчені довели, що кава підвищує рухливість м'язів кишечника. Внаслідок цього пригнічується ріст бактерій. Досліди проводилися на щурах. Для експерименту використовували звичайний кави і кави без кофеїну протягом декількох днів. Простеживши за змінами в мікробному складі фекальних мас гризунів, стало видно, що загальна кількість бактерій зменшувалася. Вплив розчинів кави на кишкові мікроорганізми призводило до пригнічення росту бактерій.
При цьому потрібно відзначити, що звичайний кави і кави без кофеїну надають схожий ефект. Тому кава нас радує не тільки своїм чудовим смаком і ароматом, а також приносить користь для нашого організму. Смачний і оригінальний кави в зернах Ви можете замовити на сайті smachnakava.com.ua