Продавець Смачна кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
953 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (68) 821-06-80
+380 (93) 236-18-64
ул. Герасима Кондратьєва, 8, Суми, Україна
Кошик
Смачна Кава оптово-роздрібний магазин кави та супутніх товарів для кав'ярень та кавовових автоматів

Аромат кави

Аромат кави

Специфічний запах кави, цей казковий, зводить з розуму аромат, який не в силах утримати стіни одного приміщення, растекающийся по всьому будинку або офісів, хіба можна описати словами?

Він тягне за собою, пробуджує почуття, чуттєвість, притягує один до одного людей. Кавовий аромат асоціюється з теплом, затишком, м'яким світлом, дружнім спілкуванням, вечіркою, святом, побаченням.

А какие ассоциации вызывает у вас чудесный напиток, запах которого невозможно спутать ни с чем иным? Но за счет чего получается, как образуется неповторимое кофейное амбре, будоражащее наше обоняние?

Состав зерна кофе

Кофе – это семена красных ягод кофейного дерева, в каждой ягодке растет по два, изредка одному семечку – бобу. Зеленые кофейные зерна лишены аромата. И до того, как попасть к вам на стол в виде безумно вкусного, заряжающего энергией и пахучего напитка, они проходят несколько разных обработок.

Хімічний склад кави-бобів досить складний. Це більше 30 видів кислот, вітаміни групи В, А та Е, мінеральні солі натрію, калію, магнію і кальцію, алкалоїди, дубильні речовини, тригонелін і кофеїн, сотні антиоксидантів і ароматичних сполук, полісахариди.

Процес набуття запаху і смаку

Щоб аромат кави проявився, спочатку вибираються цілі, неушкоджені комахами і гниллю зерна (досить потрапити в чашку одного зіпсованого бобу і кава стане непридатним). Потім їх обсмажують.

При этом в зернах протекают сложные био- и физико-химические процессы, например при разложении тригонелина, белков, сахаров и жиров образуется сложное вещество – кафеоль, хотя его количество всего 1,5%, в составе кафеоля до 220 компонентов.

Также при жарке зерен появляются пирид, спирт метил и уксусная кислота, составляющие основу вкуса кофе. От нагревания из бобов выделяются эфирные масла и ароматические вещества, определяющие аромат будущего напитка.

Каталізатором процесу розкриття запаху виступає повітря, а точніше кисень. Початок виділення запахів за рахунок окислення киснем відбувається при смаженні зелених зерен, середина процесу розкриття під час смалывания кавових бобів при руйнуванні їх цілісності.

І остаточний етап – заварювання або приготування напою. Ось тут вже незрівнянний аромат кави розкривається у всій своїй повноті, і чудовий букет викликає у кожного бажання випити хоча б чашку міцного еспресо або капучіно з чудовою молочної пінкою.

У нас великий вибір продукції на різний смак і як говориться "гаманець". Ми постараємося підібрати для Вас, то що реально підійде саме Вам або Вашим клієнтам. У зв'язку з карантинними обмеженнями Covid-19 можуть бути зміни у графіку роботи.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner