Аромат кави
Специфічний запах кави, цей казковий, зводить з розуму аромат, який не в силах утримати стіни одного приміщення, растекающийся по всьому будинку або офісів, хіба можна описати словами?
Він тягне за собою, пробуджує почуття, чуттєвість, притягує один до одного людей. Кавовий аромат асоціюється з теплом, затишком, м'яким світлом, дружнім спілкуванням, вечіркою, святом, побаченням.
А какие ассоциации вызывает у вас чудесный напиток, запах которого невозможно спутать ни с чем иным? Но за счет чего получается, как образуется неповторимое кофейное амбре, будоражащее наше обоняние?
Состав зерна кофе
Кофе – это семена красных ягод кофейного дерева, в каждой ягодке растет по два, изредка одному семечку – бобу. Зеленые кофейные зерна лишены аромата. И до того, как попасть к вам на стол в виде безумно вкусного, заряжающего энергией и пахучего напитка, они проходят несколько разных обработок.
Хімічний склад кави-бобів досить складний. Це більше 30 видів кислот, вітаміни групи В, А та Е, мінеральні солі натрію, калію, магнію і кальцію, алкалоїди, дубильні речовини, тригонелін і кофеїн, сотні антиоксидантів і ароматичних сполук, полісахариди.
Процес набуття запаху і смаку
Щоб аромат кави проявився, спочатку вибираються цілі, неушкоджені комахами і гниллю зерна (досить потрапити в чашку одного зіпсованого бобу і кава стане непридатним). Потім їх обсмажують.
При этом в зернах протекают сложные био- и физико-химические процессы, например при разложении тригонелина, белков, сахаров и жиров образуется сложное вещество – кафеоль, хотя его количество всего 1,5%, в составе кафеоля до 220 компонентов.
Также при жарке зерен появляются пирид, спирт метил и уксусная кислота, составляющие основу вкуса кофе. От нагревания из бобов выделяются эфирные масла и ароматические вещества, определяющие аромат будущего напитка.
Каталізатором процесу розкриття запаху виступає повітря, а точніше кисень. Початок виділення запахів за рахунок окислення киснем відбувається при смаженні зелених зерен, середина процесу розкриття під час смалывания кавових бобів при руйнуванні їх цілісності.
І остаточний етап – заварювання або приготування напою. Ось тут вже незрівнянний аромат кави розкривається у всій своїй повноті, і чудовий букет викликає у кожного бажання випити хоча б чашку міцного еспресо або капучіно з чудовою молочної пінкою.
У нас великий вибір продукції на різний смак і як говориться "гаманець". Ми постараємося підібрати для Вас, то що реально підійде саме Вам або Вашим клієнтам. У зв'язку з карантинними обмеженнями Covid-19 можуть бути зміни у графіку роботи.