Продавець Смачна кава розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
893 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 24.06).

+380 (68) 821-06-80
+380 (93) 236-18-64
ул. Герасима Кондратьєва, 8, Суми, Україна
Кошик
Смачна Кава оптово-роздрібний магазин кави та супутніх товарів для кав'ярень та кавовових автоматів

Чому важливо правильно готувати каву

Чому важливо правильно готувати каву

Всі знають, що до складу кави входить кофеїн. Але мало хто в курсі, що цієї речовини ви виявите в чашці лише 1 – 3 %. Натомість там будуть сотні інших дубильних та інших сполук (300 антиоксидантів і 800 аромавеществ).

Хімічні речовини в каві і їх користь

Кофеїн чинить тонізуючу дію на ЦНС, тобто бадьорить і активізує людей. При цьому помилково вважати, що ця речовина викликає звикання, воно виводиться з крові за три години, не накопичуючись в організмі.

Тригонелін надає напою звичний смак і аромат, а також є ліками запобігає діабет і знижує рівень холестерину. Цей алкалоїд при обсмажування кавових зерен розпадається на елементи, серед яких нікотинова кислота, тобто вітамін ніацин (застарілі, але більш відомі його назви РР або В3). До складу кави входять і інші вітаміни групи В: тіамін (В1), рибофлавін (В2), ціанокобаламін (В12), а також жиророзчинні вітаміни А і Є.

Тионин – теж алкалоїд, що надає напою його гіркоту при змішуванні з водою або молоком.

Хлорогенова кислота – дубильна речовина, що надає присмаком кави солодкавість, є органічним антисептиком.

Ще один плюс кава – велика кількість в його складі мінеральних солей магнію і калію, кальцію і натрію.

Як правильно готувати каву

Головним чинником, що впливає на збереження корисних кавових речовин в напої, виступає температура приготування, а другим – час приготування. При заварюванні розчинної кави окропом або варінні в турці, як багато хто воліє, температура перевищує градус кипіння, досягаючи 115 °С.

При цьому напій втрачає свої смакові і корисні речовини, так як ароматичні ефіри та інші елементи руйнуються від високих температур. Варто врахувати, що приготування кави по-польськи займає тривалий час.

Протягом цього періоду надмірна кількість речовин потрапляє в напій, роблячи його значно шкідливіше (не даремно кажуть: все є ліки, і є отрута, треба знати міру). Те ж саме відбувається, якщо ви кип'ятите каву в турці по кілька разів.

А вот приготовление кофе в эспрессо-кофеварке позволяет максимально сохранить в напитке активные полезные вещества и не перенасытить его, деля вредным. Температура заваривания 84 – 92°С идеальна для создания кофе с идеальным вкусом и ароматом, от которого нельзя устоять!

Мы рекомендуем готовить кофе вкусно и полезно в эспрессо-кофеварке. А приобретать его выгодно и удобно, не выходя из дома или офиса, в огромном ассортименте лучше всего в нашем интернет-магазине «Смачна кава»!  У нас большой выбор продукции на разный вкус и ценовой диапазон. До скорых встреч!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner