Трохи про зернах кави
Потрібно відзначити, що на Землі виростає кілька основних видів кави. Першим з них є арабіка. Арабіка лідирує за багатьма показниками: за кількістю сортів, по частці продажів у світовій торгівлі, з виробництва кавових зерен в світі. Далі варто виділити такий вид як робуста. Він був виявлений тільки в середині 18 століття. Лідером по виробництву робусти є Африка. І наостанок потрібно так само згадати третій вид - це ліберіка. Ліберіка відрізняється дуже низькими урожаями, великою примхливістю і відсутністю попиту.
Ми з Вами коротко ознайомимося з найбільш популярними видами: арабікою і робустою, а також "зелених" кави.
Арабіка
Арабіка вважається рослиною, що дає елітні кава-боби з вишуканим смаком і ароматом. Існує безліч сортів арабіки. Ці дерева тонкі і примхливі, виростають у високогірних місцевостях, їх зерна повільно досягають зрілості.
Зазвичай в ягідці 2 насінини, але 5 – 7 % плодів бувають лише з одним бобом. Його називають пиберри (з англ. перекладається, як горохова ягідка), так як, розвиваючись саме, зернятко за формою нагадує горошинку. Ці боби рівномірніше обсмажуються, і з них виходить самий елітний сорт кави.
Колумбія є лідерів з вирощування та виробництва кращої у світі кави. Його поділяють на три сорти: сьюпремо – найбільші зерна найкращої якості, екстра – трохи поступається за якістю і ексельсо – купаж цих сортів, напій з невеликою кислинкою.
Робуста
Робуста – спочатку дикоросла рослина. Це високі сильні дерева, які добре ростуть на низьких висотах у тропічному кліматі. За ними практично не потрібен догляд, так як робуста стійка до негоди і її не їдять шкідники.
У перекладі з англійської robust – позначає міцний і сильний, яким цей напій і є. Кофеїну в ньому в 2 – 3 рази більше, ніж у м'якої арабіці. Смак гіркий, різкий, терпкий, буває з землянистым присмаком.
Дорогі сорти робусти подобаються гурманам, а дешеві змішують з арабікою для економії. Так як виростити арабіку набагато складніше, ніж робусту і смакові якості її набагато вище, вартість її значно більше. Робуста надає кави гіркоту і високу густу піну.
Зелений кава
Відсортовані і висушені, але непідсмажене зерна називають «зеленим кави». Тільки в такому вигляді виробники імпортують кави в інші країни в закритому вигляді в мішках, бо тільки в такому вигляді зберігається аромат і смак бобів близько року.
Після того, як зерна обсмажуються, і до них потрапляє свіже повітря, їх смакові і ароматичні якості починають випаровуватися через 2 доби.
Купуйте каву в інтернет-магазині «Смачна кава» – це гарантія свіжості, високої якості та відмінного смаку за доступною ціною!
У нас великий вибір продукції на різний смак і як говориться "гаманець". Ми постараємося підібрати для Вас, то що реально підійде саме Вам або Вашим клієнтам. У зв'язку з карантинними обмеженнями Covid-19 можуть бути зміни у графіку роботи.